Erasmus til studieophold

Ansøgning om Erasmus legat til udenlandsk studieophold

Hvis du skal på udlandsophold i Europa har du mulighed for at få et Erasmus legat. Legatets størrelse varierer afhængig af hvilket land samt hvor længe du er på udlandsophold. Beløbet er på ca. 320 € om måneden. Perioden for studieophold skal være mellem 3 og 12 måneder.

Hvis du skal på udlandsophold til et land uden for Europa, er der stipendier til enkelte lande.
I 2020-2023 gælder det til følgende lande: Egypten (5), Israel (2), Libanon (2), Sydafrika (2) og Vietnam (2). Stipendierne er skattefri. Hvis du får tildelt et stipendie, vil beløbet dække over ca. 700€ pr. måneden samt et rejsetilskud. Vi kan ikke på forhånd garantere dig et stipendium.

Processen er den samme som hvis du skulle til et land i Europa, bortset fra, at du ikke skal have en OLS.

I det du bliver indstillet til en plads ved en Erasmus-samarbejdspartner via DMJX  (og kun i det tilfælde) vil du automatisk blive kontaktet med et skema som skal udfyldes. Når vi har modtaget dine informationer, udfyldes et Erasmus+ Grant Agreement som gør at du kan få udbetalt dit Erasmus legat.

Du kan kun få Erasmus legat til studier hvis du er nomineret til et udlandsophold på et partneruniversitet i et Erasmusland.

Fremgangsmåde:

Når du har modtaget besked om at du er blevet nomineret til en udvekslingsplads på et partneruniversitet i et Erasmusland, vil du senest 2 måneder før dit ophold begynder modtage en mail fra erasmus@dmjx.dk med et skema der skal udfyldes.

Derefter skal dette skema sendes retur til erasmus@dmjx.dk som sørger for korrekt udarbejdelse af Erasmus+ Grant Agreement.

Den udfyldte Grant Agreement bliver derefter sendt til dig. Du skal gennemlæse samt underskrive den og returnere den som PDF via mail til erasmus@dmjx.dk

Sideløbende vil du modtage et Learning Agreement som du skal udarbejde og få underskrevet af dit udvekslingsuniversitet. Du vil også modtage et link til en OLS.

Først når de færdige dokumenter – Grant Agreement og Learning Agreement – er modtaget, samt OLS testen er gennemført, vil første del (80%) af stipendiet blive overført. Dette kan tidligst ske 1 måned før begyndelsen af dit udlandsophold. De sidste 20% modtager du når du er kommet hjem og har evalueret samt udført anden del af OLS.

Ændring af fag:

Skulle du blive nødt til at ændre (nogle af) dine fag efter at du er ankommet på værtsinstitutionen (typisk fordi fagene ikke bliver oprettet), skal du som Erasmus studerende BÅDE opdatere dit Learning Agreement OG søge om at få de nye fag forhåndsgodkendt ved studieadministrationen. En godkendelse fra International Afdeling af en ændring på dit Learning Agreement forudsætter en forhåndsgodkendelse og det er dit ansvar at sørge for dette.

SKAT

Man skal ikke betale skat af de penge man modtager som Erasmus-legat.

Spørgsmål? Kontakt International afdeling.